InregistrareCautareFAQ GrupuriAutentificare            
Raspunde la subiect Pagina 1 din 1
am vizitat magazinul abrevis
Autor Mesaj
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj am vizitat magazinul abrevis 
ieri am fost in Bucuresti cu ai mei si avand o pauza, am vizitat magazinul abrevis pe viu: (http://www.abrevis.ro/magazin/index.php). trebuie sa amintesc ca Dragos este sponsorul meu. locatia este undeva foarte aproape de intersectia cu foisorul de foc.
am vazut ca mai au niste snururi Rio: modele "lake", "wind cutter" si "mainstream" si am cumparat pentru un amic un snur floating cu varful intermediar, un snur conceput pentru pescuitul pe lac cu nimfe, de culoare galben fluo mat si varful clear(1m). amicul vrea sa-l foloseasca pe rau; suna interesant, nu? cele wind cutter le cunosc deoarece eu cu asa ceva pescuiesc de mai mult de un sezon. din pacate nu am gasit un DT, un model de snur cu care eu am pescuit ani de zile pe rauri la uscata.
ca tipeturi, am vazut niste Rio de 0,22 Fluorocarbon, modele mai subtiri nu am mai gasit. este firul care m-a impresionat cel mai mult, atat la uscata, cat si la nimfa, asa ca astept sa-mi iau diametre mai mici pentru noul sezon...cand or sa aduca. mai au un fir tot Rio, textil, foarte subtire, gri inchis spre negru, special conceput ca tipet de nimfa. nu am reusit inca sa-l testez, dar suna interesant, daca e conceput pentru asa ceva.
mai erau role mici de siglon, mai multe grosimi, dar ce m-a im presionat este ca aveau siglon pe rola mica chiar si de 0,08 mm dia. din acest model de fir am folosit liedere gata facute, in bosnia, vara ce a trecut, cu rezultate foarte bune. au de la 7'1/2 si pana la 16', cu terminale de la 4 X pana la 7X, la preturi foarte accesibile. este facut de sunline, marca ce o importa abrevisul de vreo 3 sezoane. eu folosesc si de aici un model, dar acum nu l-am gasit in magazin. este modelul shutter, un florocarbon cu 3 nuante diferite, ce se succed la cativa centimetri. firul ala mi-a dat mari satisfactii atat pe apele cristal din slovacia la uscata mica, cat si ca tipet de nimfa in bosnia. japonezii il folosesc la stilurile lor traditionale, pescuind la pastrav pe rauri cristal de munte.
am luat si un fir produs tot de sunline, trutist, model area, care este conceput pentru pastrav, o fina nuanta albastruie, si diametre mici, 0,10 - 0,11 - 0,12 si pana la 0,16. am sa incerc pe cel de 12 la spinning cu micronaluci.
carlige nu am vazut, dar am mai vazut diverse modele de inele la bucata, din cele cu un picior, produse de fuji. construiesc chiar acum o lanseta de clasa 7 si chiar un inel din acele marimi (8!) as fi avut nevoie, dar din pacate erau mai avansate decat ce pun eu pe lanseta, eu folosind cu pastila albastruie de hardloy si acestea fiind cu pastila din alconit, inchisa la culoare.
carlige nu am vazut decat niste chestii foarte ciudate, cu inel mare, fara spin, tot japoneze, rosii, care cred ca provin din tehnicile niponilor de pescuit cu naturale. interesante oricum.
am mai vazut cutii de protectie pentru mulinetele de musca, cred ca de la waterworks, nu am retinut bine, si niste scule de eliberat pestele, de fapt pentru catch & release, un fel de degorjoare fabricate de waterworks care sunt pe marimi. sunt bune cand prinzi multi pesti de o anumita marime, si nu vrei sa ii mai chinui sau sa pui mana pe ei, pur si simplu introduci scula respectiva pe fir si apoi cu ajutorul acesteia, impingi frumos exact in curbura carligului. astfel pestii se chinuie mai putin. astea nu sunt decat pentru nimfe sau muste ude, caci avand anumite diametre, nu lasa uscatele sa intre in interiorul lor, datorita pilozitatii.
muste erau asa cum a dorit dragos, ale lui paul hanzer si ale mele. paul mi-e prieten cum as vrea sa am mai multi, si un foarte bun legator. si mai leg si eu muste bune cand am timp Smile. modest, nu?
nu sunt convins, dar am vazut si un loomic imx, din colectia regretatului tom white, modele foarte reusite ale firmei loomis, care deja nu mai vand blankuri ci numai bete gata facute. din pacate imx-ul, un model dintre cele mai bune pe care le-am vazut, a fost scos repede din productie, imediat ce forma a fost cumparata de shimano. este vorba numai de blankurile si betele de musca. apoi vad ca au revenit cu un kit numit "slate", un imx de 9' in cateva clase. pacat, mare pacat ca japonezii au scos din productie, cel mai bun blank pana sa apara GLX-ul.
cam atat de data asta, sper ca va ajuta ce am scris.

Raspunde la subiect Pagina 1 din 1
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

© 2006 Florin Ghimisliu