InregistrareCautareFAQ GrupuriAutentificare            
Raspunde la subiect Pagina 1 din 1
reconditionare batz de musca
Autor Mesaj
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj reconditionare batz de musca 
ma apuc sa-mi refac batul din "copilarie". zace nefolosit de vreo 5 ani si ma gandesc ca este primul pas catre rod-building.

batul este o joarda cumparata la mana a 15-a de la Titus Pintea in 1997. unii zic ca e fibra de sticla, eu zic ca e un soi de carbon compozit dintre primele care au existat in anii 80.

mai jos cateva poze:

- lookul original

-dupa ce am dat jos ceva componentele

va urma . . . (aici si la mine pe blog)

acu problema se pune in felul urmator: ar trebui data jos mandrina, dar . . . nu e lipita cu rasina de blank.
sub ea a acceasi spuma care imita pluta si e foarte condensata. am incercat sa o incalzesc si sa trag de ea, dar nu merge.

mai are careva vreo idee, sugestie?

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Raspunde cu citat (quote)
cred ca este un seakespeare ceva; compozit.
daca vrei sa-i refaci look-ul in spiritul original, ar trebui sa ii schimbi streaperul, cu un model mai vechi, asta e un model nou. modelul vechi la asta cred ca era doar din sarma simpla...un rec recoil e scumputz dar daca ti la lanseta, ii cumperi unul din ala. restul inelelor par ok.
mandrina as impacheta-o in staniol si as incalzi-o incet incat, rotind-o la aragaz sau la spirtiera, iar cu o manusa, din cand in cand, as incerca sa o desfac, prin rasucire. din ce observ, mandrina contine o parte din eva, ca parte componenta. in caz ca nu reusesti, ca s-o scoti de pe blank, distrugi eva si incalzesti mai mult mandrina, cu siguranta va iesi, iar apoi, ii reconstruiesti aceasta parte tot din eva.
parerea mea daca vrei sa refaci lanseta, nu da jos mandrina, ca nu ai de ce. las-o asa cum este si introduci manerul nou pe deasupra, mandrina o lasi la locul ei, nu inteleg de ce ai da-o jos. singurul motiv ar fi ca sa o lipesti mai bine, dar se pare ca e lipita super ok, sau, sa calculezi cu mana ta spina blankului reala. eu as lasa-o asa cum este, va fi greu sa refaci partea din eva dintre inele.
apoi speli blankul si il cureti, si te gandesti daca il lasi asa, refacandui doar lacuirea, cu ceva rasina, sau daca vrei sa ii schimbi finisajul, printr-o curatare si ulterior o vopsire. asta ar schimba fata lansetei, dar s-ar observa ca nu mai este originala. oricum, se poate lucra la ea sa arate ca atunci cand era noua. apoi ori pui inelele asa cum erau, din fabrica, ori recalculezi prin probe pozitia lor, ori te folosesti de un ghid de atasare a inelelor pentru o lanseta cu acel tip de actiune. nu cred ca o vei optimiza vizibil, dar cu siguranta lanseta va arata foarte bine cand va fi gata.
mai ai sa te gandesti daca folosesti rasina sau lac la matisaje, ca am impresia ca avea initial lac normal...
spor la lucru si asteptam sa vedem evolutia lansetei.

Raspunde la subiect Pagina 1 din 1
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

© 2006 Florin Ghimisliu